Közeleg a medvehagyma szezon, s én türelmetlenül várom. Olyannyira türelmetlen voltam, hogy ma neki is indultam, hogy világosan lássam, hogy is áll az idén a medvehagyma projektem? Mikor kezdhetem? Megvannak a jól bejáratott helyeim, ahol szedni szoktam. Az egyik épp Fertőrákoson, így ma ebéd után el is indultam, hogy személyesen lássam az első kibújó leveleket. 3 km gyaloglás után oda is érkeztem. Pont elegendő távolság egy szombat délutáni – amúgy nem nagyon tavaszias, inkább szeles, felhős – délutánra. Biztos, ami biztos vittem a hátizsákomat, hogy ha már találok pár levelet, tudjak hozni a mai vacsorához. Így is volt. A Rák patak túloldalán átkelve a hídon ott vártak a drága levelek, megbújva a tavalyi avar közt, de határozottan dagadva, hízva, az ég fele törekedve.
Azért még nem az igazi, de pár levelet tudtam hozni.
Most számban a medvehagyma semmivel össze nem téveszthető ízével számolok be nektek a mai vacsorámról.
Miután kenyeret egy ideje nem eszem, kénytelen voltam valami alternatív megoldás után nézni. Előkerült hát egy paleos zsemlerecept, s kicsit átalakítva ( alkalmazkodva ahhoz, ami volt itthon) fél óra alatt kisült 6 db zsemle.
Önfegyelmemért büszke vagyok magamra – csak kettőt ettem meg. Vajjal, s rengeteg-rengeteg medvehagymával. Mert imádom! Két hét, s rendesen kifejlett leveleit gyűjthetem már be.
Pár éve fedeztem csak fel a medvehagymát, de utána olvasva nagyon sok jó, egészséget támogató élettani hatása van.
Ti ismeritek az ízét?
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: